Yaka Mahallesi Çay Sokak No: 55 A-B Urla /İZMİR
tr

Kaktüs bakımının inceliklerini biliyor musunuz?

07.12.2018
1.038
Kaktüs bakımının inceliklerini biliyor musunuz?

Alması gereken sorumluluklardan ürküp evinde çiçek bulundurmaktan kaçınanlar olduğunu tahmin etmek zor değil. Sulama zamanlarını aksatmamak, zamanı geldiğinde şart olan saksı değişimi, çiçeği büyütmek ve en önemlisi de onu yaşatmak, zorlu görevler arasında sayılabilir. Evet, kabul ediyoruz; çiçek bakımı sorumluluk gerektiren bir iş ancak her çiçeğin bakımı da sizin tahmin ettiğiniz kadar zor değil. Örneğin kaktüs…

Bitkiler içinde bakımı en kolay olanı kaktüstür. Eğer fiziksel ve kimyasal şartlarını doğal ortamına uyacak şekilde ayarlarsanız hem çiçek açar hem de güzel büyür.

Nelere dikkat edilmeli?

IŞIK: Kaktüs, bolca gün ışığına ihtiyaç duyar. Bu nedenle ortamın en çok güneş alan yeri, kaktüsler için idealdir. Unutmamanız gereken tek şey, kaktüsünüzü direkt öğle güneşinden korumanızdır.

ISI: Kaktüsler sıcağı sever. Yazın 40 dereceye kadar büyümeye devam ederler; kışın da sulanmamak kaydıyla soğuğa dayanıklıdırlar.

TOPRAK: Kaktüsler, çiçek toprağı ve kalın kum karışımında yetiştirildiğinde çok verim alınır.

SULAMA: Toprağın sadece görünen kısmı değil, içi de kuruduğu zaman sulayın. Saksının altındaki tabağı da sulama işleminden 30 dakika sonra boşaltmalısınız.

HAVA: İlkbahar, yaz ve sonbaharda kaktüs yetiştirmek için en ideal ortam balkondur. Çiçeğiniz kapalı yerdeyse odayı gün içinde sık sık havalandırmalısınız.

GÜBRE: Kaktüse hayvan gübresi verilmemeli, onun yerine ‘vitamin’ olarak da bilinen suni gübreler kullanılmalıdır.

SAKSILAMA: En uygun saksılama zamanı bitkinin dinlendiği zamandır. Ocak-şubat ya da temmuz-ağustos ayları, saksılama ya da saksı değiştirmek için en uygun zamandır.

 

Ürün Görselleri

 

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ürün ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz: